Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

Velvære på vestsvensk-bilde

Antall stemmer:

Velvære på vestsvensk

Når mørket og kulda legger seg som et teppe over landet, tar det ikke lang tid før de fleste av oss begynner å lengte til sommeren. Mens vi venter på at gresset skal bli grønnere er det få ting som er så tilfredsstillende som å krype inn på et lunt spa.

I Vest-Sverige finnes det flere spa-anlegg av ypperste kvalitet, som gir deg energitilførsel og en dose luksus på den tiden av året hvor du kanskje trenger det som mest. Enten du bare vil rømme fra kulda i noen usle timer, eller vie en hel helg til velvære for kropp og sjel.

Nedenfor presenterer vi fire spa-favoritter på den andre siden av grensen!

Smelt inn i naturen i vakre Fiskebäckskil

Bare 12 mil fra Strömstad finnes en unik spa-perle. Gullmarsstrand Hotell & Konferens ligger så nære havet man kan komme – på en langstrakt brygge, med utsikt over fjorden og Bohusläns skjærgård. Anlegget har vokst fram gjennom 30 år og smelter inn i naturen i vakre Fiskebäckskil, noe som til sammen gir en komplett følelse av ro, rekreasjon og tilstedeværelse.

Gullmarsstrand Spa - Spa i Vest-Sverige
Gullmarsstrand Spa

Hotellets spa-avdeling tilbyr en rekke herlige behandlinger. Frister det kanskje med en japansk massasje med velduftende sheasmør, peeling, regndråpemassasje som virker i kroppen i en hel uke etter på, eller en energibehandling? Her har du også muligheten til å ta et dupp i havet – hele året rundt. Veksle mellom varme, velduftende badstuerom, salte, avkjølende bad i havet og hvileavdeling med svevende toner og lyden av havets brus.

Til Gullmarsstrand kan du komme bare for et besøk i spa-avdelingen, for en heldag med spa og middag i restauranten som serverer lokale råvarer og delikatesser fra havet, eller for en hel helg i avkoblingens tegn. Da rekker du for eksempel å kombinere spa med fiske og lange spaserturer i de flotte omgivelsene.

Forførende spa i sentrum

Se for deg en stille oase – bare et steinkast fra storbyens mylder. Tenk deg inspirasjon, energi og aktivitet, men samtidig avkobling, ro og eksklusive, skjønne opplevelser. Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg er akkurat sånn!

spa1
Arken Hotel & Art Garden Spa

Hotellets spa-avdeling er forførende og skapt for å gi nye krefter, balanse og harmoni. Kunst, natur, årstiden, havet og de fem elementene er sentrale faktorer. Her kan du blant annet unne deg et bad i varme kilder, vitaliserende vannmassasje, badstuebad og hvilerom både inne og ute. På behandlingsmenyen finner du både ansikts- og kroppsbehandlinger, massasjer, kurbad og innpakninger.

Arken tilbyr flere ulike spa-pakker, som for eksempel Spa & Söndagsbrunch – med tilgang til stor brunsjbuffé, halvdag på Art Garden Spa med tilgang til alt og lån av badekåpe og tøfler.  Og under deler av barnas skoleferier åpner spa-anlegget for barn, med egne barne-behandlinger og ekstra mye godsaker og aktiviteter for de minste.

Over 100 år med nytelse

Smögen Hafvsbad, som ligger i Smögen, 8,5 mil fra Strömstad, skriver seg helt tilbake til forrige århundre. Hotellet ble raskt et restitusjonssted for storbyfolk. I starten hadde man bare åtte rom, i tillegg til en vakker matsal. Det er egentlig ikke så mye som er forandret i dag. Smögen Hafvsbad er fortsatt et sted folk reiser til å for å lade batteriene og nyte de idylliske omgivelsene. Det har dog vokst til å bli et moderne anlegg, med 76 rom, stor restaurant, spa og konferansesenter som holder åpent året rundt.

Smögen Hafvsbad spabehandling - spa i Vest-Sverige
Smögen Hafvsbad spabehandling

I spa-avdelingen handler det om å bade i havet, basseng, jacuzzi eller et innendørs tangbad. Og selvfølgelig om deilige kroppsbehandlinger. I et velduftende og behagelig miljø kan du få for eksempel ta en gourmetbehandling for ansiktet, fuktighets- eller anti age-behandling.

Anlegget tilbyr også ulike former for dagsspa: SPA Morgonsol, hvor du starter med frokost og avslutter med lunsj, SPA Aftonbris hvor du blant annet utfører «Hafvsbadets tvagning» med et selv-spa-kit og avslutter med toretters middag, eller SPA hela dagen, med både «fika», lunsj og middag – og massevis av  bading, selv-spa og 40 minutter med massasje derimellom.

Velfortjent pause ti meter fra vannkanten

Midt i den vakre naturen på den svenske vestkysten, med rundslipte klipper og lynger, ligger et mektig bygg med iøynefallende arkitektur. På Strömstad Spa & Resort kan du ta en velfortjent pause fra hverdagen. Anlegget ligger bare ti meter fra vannkanten, og byr på utsikt over Bohusläns vakre skjærgård. Her kan du nyte synet av solnedgangen, et smaksrikt kjøkken, eksotisk miljø og avkoblende spa året rundt!

Strömstad Spa Pool&Sauna_utomhusjacuzzi - Spa i Vest-Sverige
Strömstad Spa Pool & Sauna – utendørs boblebad

Resortets Decléor Aroma Spa er Nord-Europas eneste flagship-spa for det franske luksusmerket Decléor, og brer seg utover 2000 kvadratmeter, fordelt på to etasjer. Her finnes saltvannsbasseng, utendørs boblebad med havutsikt, badstuer og snøtønne. Bli med på en badstuerunde, unn deg en massasje med varme lavasteiner eller en rensende ansiktsbehandling.

Her ligger alt til rette for fullstendig avkobling, velbehag og sunn egoisme!

Hvordan reise?

  • Ta Fjord Lines båt MS Oslofjord fra Sandefjord til Strømstad. Overfarten varer 2,5 timer.
  • Göteborg er cirka 17 mil fra Strömstad.