Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

15 opplevelser barna vil elske i sommerferien-bilde

Antall stemmer:

15 opplevelser barna vil elske i sommerferien

Sverige er et yndet ferieland for barnefamilier, med alt fra store fornøyelsesparker til velutstyrte campingplasser og kule naturopplevelser. Her er sommerens hitliste!

Som Norges nærmeste nabo, er Sverige et praktisk ferieland for norske familier i sommerferien. Veien hit er kort, og mye er likt som hjemme,  samtidig som noe er annerledes. Enten du vil feriere i landlige omgivelser eller gi sommeren storbypuls, har «søta bror» en rekke minnerike opplevelser for store og små.

Storsatsning i «regnskogen» i Göteborg

Universeum i Göteborg er Nordens største science-senter, der barna kan prøve seg på massevis av eksperimenter, gå rundt blant enorme akvarium, treffe på alle mulige dyr og utforske den store, grønne regnskogen. Den 8. juni blir regnskogen enda heftigere, takket være et nytt, digert tropisk tre – som er Universeums største satsning noensinne.

VestSverige_Göteborg_Universum_1_Foto_Beatrice_Tornros

Treet er inspirert av kapoktreet, veier 130 tonn og strekker seg 24 meter over bakken. Via vinglete hengebroer kan de besøkende nå finne nye spennende veier gjennom regnskogen og de dyr og planter som lever der.

Nytt strandhotell på «Sveriges Riviera»

Skjærgårdsperlen Båstad i Skåne er ren og skjær idyll for barnefamilier! Her ligger alt til rette for utendørsaktiviteter for hele familien, med tur- og sykkelstier langs kysten, minigolf og fotballgolf, og den finkornede lange sandstranden som kalles «Sveriges Riviera». Like ved stranden har det nyåpnede hotellet Riviera Strand nå slått opp dørene, og her kan man booke en feriepakke som inkluderer overnatting, frokostbuffé, toretters middag og egen barnebuffé i sommerferien.

Skåne_Hotel Riviera Strand

I tillegg har man tilgang til innendørs badeanlegg og utendørs boblebad, aktivitetsrom med biljard og airhockey, og myke putehjørner hvor barna kan se på film.

Disney-utstilling på Nordiska akvarellmuseet

I sommer vises en helt ny utstilling om animert film på Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn på øya Tjörn, fem mil nord for Göteborg (bare en tre timers kjøretur fra Oslo). Utstillingen Disney – Konsten att berätta, inneholder originaltegninger og akvareller fra Walt Disney Animation Studios’ tidligste filmer og nyere filmer, deriblant Den lille havfruen og Frost.

0112_SS_5004, 11/9/15, 4:53 PM, 16C, 8000x10660 (0+0), 100%, Repro 2.2 v2,  1/80 s, R83.5, G53.9, B61.5 © Disney Enterprises Inc Repro_2.2_v2 Xrite_110915_WDARL_BL1 White_110915_WDARL_BL1-blur

Kombiner et besøk på museet med en tur i den flotte naturen i nærheten. Sjekk for eksempel ut kulturlandskapet Skulptur i Pilane, med spor fra steinalderen og skulpturutstilling med verdensledende kunstnere, og noen av Tjörns mange fine badeplasser.

Klatreeventyr i Skåne

Utenfor tettstedet Höör midt i Skåne, kan dere være med Embla Träd ut i naturen og opp i trærne! Blant annet kan man bli med på en to timers «prova på trädklättring», hvor man får lære seg å klatre på en annerledes og sikker måte, og samtidig oppleve trærnes rolige påvirkning på kroppen. Vil dere ta et lengre kurs i treklatring eller sove en natt blant grenene i sommerferien, er det mulig det også.

Skåne_EmblaTrad

Fly 70 meter over bakken på Liseberg i sommerferien

Årets nyhet på Liseberg er ikke laget for pyser! Den populære fornøyelsesparken i Göteborg lanserte i år nemlig AeroSpin: Et roterende tårn med tolv armer. På hver arm sitter det to fly som er utstyrt med spaker som gir «piloten» mulighet til å selv styre flyet og få det til å rotere sidelengs rundt sin egen akse. Attraksjonen på 35 meter er den høyeste av sitt slag, og er i tillegg bygget på en høyde. Totalt snurrer flyene 70 meter over havets overflate.

VestSverige_Göteborg_ Aerospin looking  up_Foto_Liseberg

AeroSpin åpnet den 23. april, og ligger på et helt nytt område på Liseberg som har fått navnet Lisebergs Trädgårdar. Her er det også et stort hageområde, piknikplass, kafé, lekeplassen Barnens Paradis og Blomsterkarusellen for de yngste. Alt ligger til rette for en strålende dag for hele familien i Liseberg i sommerferien.

Sykkelpakke for hele familien i Vest-Sverige

Landskapet Dalsland i Vest-Sverige blir omtalt som «et Sverige i miniatyr»: Dype skoger, fjell, sletter, kanal med sluser, sjøer, myrer og Vänern med kyst- og skjærgårdsnatur. Med andre ord er det mye å oppleve utendørs her, og ved å legge ut på en sykkeltur kan man få med seg mye av det på kort tid.

Bat

For å gjøre det enkelt, kan dere bestille en todagers sykkelpakke som kombinerer masse aktiviteter for hele familien. Turen går på en enkel sykkelvei gjennom Dalsland, der dere får møte elger, vaske gull, bryne dere på hinderløyper og klatrevegger og ta en tur med en klassisk kanalbåt på Dalslands kanal. Overnatting skjer i et stort telt, med et koselig bål i midten.

Jungelsplash i Örebro

En fire timers kjøretur øst for Oslo ligger Örebro og Gustavsviks camping,  som er utsett til en av Europas beste campingplasser. Her er det alltid noe å gøy å gjøre for hele familien, enten man vil fiske, leke, nyte livemusikk eller spille golf eller minigolf. Og en av de aller morsomste tingene å ta seg til her, er å besøke badelandet Lost City.

Bad

Her er det jungeltema med heftige sklier som Jungle Escape, Treasure Hunter og River Run, klatrevegger, bølgemaskin, eventyrfosser og en egen jungelrestaurant. Og tillegg finnes det et lekeland, skjønne varme basseng og minisklier for de aller minste!

Reis 125 år tilbake i tid i sommerferien

Skansen i Stockholm er verdens eldste friluftsmuseum, og i år er det 125 år siden Artur Hazelius etablerte parken. Her kan barna se hvordan mennesker bodde og levde før i tiden, hilse på skandinaviske ville dyr i dyreparken og få se eksotiske dyr i Skansen-Akvariet. I tillegg finnes det flere scener, restauranter, lekeparker og butikker, og jubileumssommeren byr på flere nyheter og konserter. Blant annet sparkes det nye konseptet Körklang i gang i juli, hvor det blir allsang med kor og folkekjære svenske artister på scenen hver torsdag.

Gjeit

For øvrig byr museet på masse aktiviteter for barnefamilier, som allsang for barn hver søndag, ponniridning og sirkus.

Nervepirrende nyhet på Skara Sommarland

Skandinavias største vannpark, Skara Sommarland, kan i år skilte med en stor nyhet: Attraksjonen Snakepit – med tre vannsklier som slingrer seg som slanger nedover berget. Kaster man seg utfor her i sommerferien, kan man vente seg en nervepirrende tur, med brå svinger, raske looper og kiling i magen! Det er også duket for to andre nyheter på Skara i år: et stort minigolfanlegg for hele familien, og ti helt nye luksuriøse premiumhytter på Skaras campingplass.

VestSverige_Skara_Sommarland_Foto_Jesper_Anhede

Og i tillegg kan man selvfølgelig boltre seg blant vannkanoner, laguner, tivoli og en rekke attraksjoner både på land og på vann.

Bli med under jorden i Dalarna

I Tuna Hästberg, sør for Borlänge, finnes det en nedlagt jerngruve som nå fungerer som oppdagelsesgruve av internasjonal rang. Her arrangeres det guidede tokter med alt fra enkle turer på halvannen time, til mer avanserte oppdagelsesferder på mellom fire og fem timer. Her kan man utforske gruvens enorme system av ganger og rom, og nytt for året er en klatrevei som blant annet består av en 50 meter lang hengebro. Gruven er absolutt verdt et besøk i sommerferien!

Dalarna_äventyrsgruvan

Polkagriser og naturopplevelser i Småland

Sjarmerende Småland byr på nydelig natur, genuin svensk kultur – og fantastiske polkagriser! Det var nemlig i Gränna den originale polkagrisen ble til i 1859, og på Gränna Polkagriskokeri kan man få se hvordan polkagriser lages og for øvrig fråtse i godsaker. Byen Gränna og øya Visningsö like utenfor, er generelt flotte steder å besøke på sommertid. Her kan du spasere blant smug og pittoreske hus, utforske gamle slott og ruiner, spille golf, sykle på landlige veier, være med på allsangkvelder i havnen og kjøre hest og vogn.

Småland_Gränna_polkagris med barn- FOTO G ASSNER

Fergen mellom Gränna og Visningsö går hele tiden, så du kan enten ta en dagstur ut på øya, eller innkvartere deg på hotell, vandrerhjem eller hytte.

Sauen Shaun til Skånes Djurpark

Hvis familiens minste har sett den animerte barne-TV-serien Sauen Shaun på NRK, blir det ekstra gøy å besøke Skånes Djurpark utenfor Höör i  sommerferien. Dyreparken åpner nemlig et eget Sauen Shaun-land på 20.000 kvadratmeter, hvor barna kan oppleve det de har sett på TV og film om den oppfinnsomme lille sauen. I tillegg kan de små lære seg masse om dyr som elg, bjørn og villsvin, ettersom Skånes Djurpark er størst i verden på nordiske dyr.

Skåne_Skånes_Djurpark_Foto_Faret_Shaun

Alle barn får dessuten egne oppdagelsespass med morsomme oppgaver ved ankomst.

Oppdag Gøteborg med ny app

I mai lanseres en ny genial app for alle som planlegger å reise til Gøteborg: En sightseeing-app, som er tilpasset både syklister og gående. Med den får du en guidet tur med stopp på unike steder i byen,  som du kanskje ikke hadde funnet frem til på egen hånd. Du går eller sykler i ditt eget tempo, og ved de ulike stoppene kan du gjennom appen lese eller høre om hver plass. Du kan velge mellom to ulike ruter: Én blant Gøteborgs gullkorn, og en langs elven på Hisingen. Foretrekker du sykkel, kan du enkelt leie en via Gøteborgs bysykkelsystem «Styr & Ställ», som du får tilgang til med Göteborg City Card.

Sommar 2014 Göteborg & Co

Nytt Brødrene Løvehjerte-område i Astrid Lindgrens Verden

Astrid Lindgrens fortellinger har erobret mang et hjerte, og i hennes egne verden i Småland kan fantasiene fra lesestunder, film og tv bli virkelighet. I tema- og teaterparken kan man blant annet gå på oppdagelsesferd i Ronja Røverdatters Mattisborg, titte inn i Pippis Villa Villekulla – og nå også boltre seg i Brødrene Løvehjertes egne verden.

Den 17. juni åpner nemlig et helt nytt område hvor historien om brødrene Jonatan og Karl «Kavring» kan oppleves i form av byggverk og teater. Området har et omfang på 10.000 kvadratmeter og omfatter eventyrlandet Nangijalas to daler, Kirsebærdalen og Klungerdalen. Hver av dalene vil ha plass til 800 besøkende, og parken har investert hele 75 millioner svenske kroner på utbyggingen for å kunne gi dere  en helt spesiell opplevelse i sommerferien.

Småland_Astrid_Lindgrens_Verden_Brødrene  Løvehjerte

Samtidig blir gjeste- og hytteområde i Astrid Lindgrens Verden fullstendig renovert og utvidet. Det nye overnattingsområdet, som åpner 1. august, vil ha hytter med design inspirert av de rød- og hvitmalte små husene i Småland.

Vakre slott og ville dyr på Stockholms landsbygd

Sörmland betraktes som den svenske hovedstadens herskaplige landsbygd, og kan skilte med en rekke flotte slott og storslagen natur. Omgitt av frodig skog, ville dyr og vakre Malmsjön ligger barokk-slottet Öster Malma. Her kan besøkende Wildlife Park hvor elg, europeisk villsau og dådyr beiter fritt, og også få se dyr som villsvin, fasaner og gjess.

VestSverige_Älgarna 01 - Dalslands_sykkelpakke - Foto  Mikael Almse

Når dere vil trekke innendørs, kan dere besøke slottet, ta en matbit i viltrestauranten eller handle produkter i gårdsbutikken. Og selvfølgelig tilbyr også Öster Malma overnatting nære naturen, både på hotell og vandrehjem.

Reis til Sverige med Fjord Line

Å komme seg til Sverige er enkelt. Start med Fjord Lines båt fra Sandefjord til Strømstad. Turen er unnagjort på 2,5 timer.

Derfra er det bare å legge ut på kjøreturen til de svenske feriefavorittene til barna Reiseavstand varier fra kort til fire-fem timer i bilen. Men med masse moro i vente vil nok turen gå som en drøm.