Tekst: Visit Denmark
De fire stedene som årets festival foregår på, er Nykøbing, Løgstør, Hirtshals og Læsø. Fellesnevneren er at de alle har lokale råvarer, fra både sjø og land, som hovedfokus.
Mors Skaldyrsfestival – 4. – 7. juni 2015
På øya Mors i Limfjorden arrangeres Mors Skaldyrsfestival. Festival går av stabelen i Nykøbing og her kan du spasere fra bod til bod og smake på mange deilige sjømat-retter og retter fra jordbruk og jaktmarkene på Mors. I tilknytning til festivalen er det også flere konserter og andre kulturarrangementer.

Når du er på festivalen bør du også legge turen innom Belle Epoque hvor kjøkkensjef Marianne Eskildsens kreative kokkelering sørger for at du får et strålende måltid som virkelig får frem det beste i råvarene.
Løgstør Muslingefestival – 10-12. juli 2015
I nordenden av Limfjorden ligger Løgstør idyllisk til. Her arrangerer de hvert år den årlige muslongfestivalen. Festivalen åpner med en muslingelskers drøm. Da tilberedes nemlig et tonn skjell som så serveres gratis til sultne SmageDage-mager, og så fortsetter det slag i slag med mat, kunst og musikk i tre fulle dager til ende.

Om du skulle få lyst på noe annet enn muslinger, er et besøk på Kanalfogdens Køkken, å anbefale. Her får du retter basert på lokale råvarer, som kan få selv den mest innbitte kjøttspiser til å konvertere.
Hirtshals Fiskefestival – 30. juli – 1. august 2015
Byen Fjordline seiler til, Hirtshals, er ikke bare en kjent ferjehavn men også en av Danmarks største fiskehavner. Dette gjenspeiler seg i et utpreget maritimt kjøkken.

Hirtshals Fiskefestival arrangeres hvert år. Den første helgen i august settes byen på hodet i kong Neptuns tegn. Her er det fiskeauksjoner, smaksprøver, konkurranser, historiske turer og mye mer. Pass på å bestille et bord på Restaurant Lilleheden, hvor de serverer god fisk i alle former og fasonger.
Læsø Jomfruhummerfestival – 1. august 2015
Øya Læsø, kjent og elsket for sin vakre natur og gastronomiske spesialiteter, arrangerer hvert år Læsø Jomfruhummerfestival. Dette er en perfekt anledning til å besøke idylliske Læsø når kokker fra fjern og nær setter hverandre i stevne med sjøkreps, som er det norske navnet på Jomfruhummer, som hovedingrediens.

Når du er på Læsø, er et besøk på Læsø Spisehus obligatorisk. Her er det Kitty og André Palsgaard som serverer sjømat og fisk av ypperste kvalitet. Etter måltidet er det fristende å legge turen innom Læsø Kur, som tilbyr spa basert på øyas salt.