Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

Sæby er ikke en by, Sæby er en tilstand-bilde

Antall stemmer:

Sæby er ikke en by, Sæby er en tilstand

Her kan du oppleve kunstnerisk mangfold, yrende småbyliv, god sjømat, vingårder, og strandliv.

Tekst: Hilde Sander Meling

Sitatet eies av en av de mange nordmennene som har sommerhus i Sæby, og som stadig kommer tilbake til den lille byen på østkysten av Danmark. Når solen skinner over hustakene i sommermånedene fordobler innbyggertallet seg. – Hit kommer turistene for å oppleve kunstnerisk mangfold, yrende småbyliv, god sjømat, vingårder, og strandliv, forteller turistsjef i Sæby, Inger Grund Petersen.

Den gamle bydel_1024

Noe for enhver

En magisk stemning ligger over den gamle byen med de små gulkalkede husene. Nede ved havnen kan du møte fritidsfiskeren som kommer inn med fangsten sin tidlig om morgenen og kjøpe med deg fersk sjømat.  Musikk fra lokal gatemusikanter strømmer gjennom de trange gatene hvor nisjebutikkene ligger skulder ved skulder. Her kan du plukke med deg god vin, nystekte brød og kvalitetsoster. Ønsker du å studere folkelivet, er det få ting som slår en kopp nytrukket kaffe hos Mosen. – Sæby er ensbetydende med dansk småbymiljø og turistene lar seg begeistre av den intime og hyggelige atmosfæren, sier hun.

Flaget spilles ned på Sæby Havn_1024

Utenfor bygrensene

Ønsker du å forlate den gyldne byen finnes det en rekke områder rundt Sæby som er verdt å utforske. En tur til Ruberg Knude Fyr ved Lønstrup byr på en fantastisk fottur på en gigantisk, vandrende sandklippe som stadig dekker mer og mer av fyrtårnet. – Om du også vil smake på edlere dråper, ligger en av de eldste vingårdene i Nord Jylland bare en halvtimes kjøretur unna, opplyser Grund Petersen. Heden vingård arrangerer omvisning og vinsmaking hver eneste torsdag i juli og august, og du kan fylle glasset med både rødt, hvitt, rosé og musserende. Er du i Danmark til høsten kan du også få med deg Dansk vindag 21. september. På Heden vingård benytter de anledningen – i likhet med andre danske vingårder – til å holde dørene åpen for den smakslystne hele dagen.

Sæby Strand mod Frederikshavn_1024_1

Levende hele året

I motsetning til andre småsteder, byr Sæby på folkeliv og aktivitet året igjennom. Også utenom den store turistsesongen er butikker, restauranter og gallerier åpne. – Sæby er en optimistisk by, en by som har det godt og som sprer sitt gode humør over de besøkende. Dette er et levende, sjarmerende sted vinter som sommer, høst og vår, sier Inger Grund Petersen.

Sæby Havn med norske lystsejlere_1024