Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

På og i sjøen | Finalist-bilde
Jon Håkon Aulie-bilde

Jon Håkon Aulie

Antall stemmer:

På og i sjøen | Finalist

Alle skal til fjells om vinteren. Vi skal på og i sjøen. Det er fantastiskt å oppdage skjærgården og havet om vinteren. Det er et eventyr!

Det er godt å komme ombord i morgenbåten til Sverige. Vi skal ha et døgn i havets tegn. Det damper av havet i kuldegradene i Sandefjord da vi kjører ombord i båten. Kaldt. Det er vel ikke det de fleste tenker på som godt og fjorden…

Men det er godt. Godt å komme til dekket bord. Frokosten er servert. Kaffen er klar! Kom, for alt er ferdig! Vi spiser, handler og gleder oss. Gleder oss til dette. Et herlig vintereventyr ved sjøen.

Ved ankomst Strömstad kjører vi til Fjällbacka. Vi setter fra oss bilen og venter. Vente på en ny båt. Båten til Väderöerna vertshus. Et paradis i Skagerak. Det gynger, og vi merker at vi er på sjøen. Turen ut tar en knapp time. En svenske spøker med at dette er som om å være aleine på ei norsk turisthytte om vinteren. Isoler og overlatt til hverandre. Og det er vi, vi få som har våget oss ut i havgapet. Det skal vi ikke angre på. Det merker vi når vi blir tatt i mot. Får våre rom, og blir ønsket velkommet til lunsj. Havlaks med herlig tilbehør. Godt!

Dagen er vår, og vi går på tur på klippene. Det er is og glatt, og vinden rusker i oss. Tenker på hvordan det kan være her i uvær, og kjenner kulda krype inn i oss. Da vi kommer tilbake til verthuset, er stampen på bryggekanten klar med varmt sjøvann, og saunaen er varm! På med vinterens badetøy og gled deg over fjorden! Vi smyger opp i stampen med nye venner. Det er godt. Vertinna sier vi bare må klinge på bjella, sp kommmer hun med en kald øl. Det tar vi gjerne! Opp av stampen, og inn i saunaen med panoramautsikt over fjorden. Dette er nesten for godt til å være sant. Vi ser det kalde ute, samtidig som varmen brer seg i oss.

– Kom, nu badar vi, sien en svensk dame. Og det gjør vi! Vi hopper i havet fra brygga, og kjenner kulda prikke i kroppen.

Fort opp og i stampen. Kulda sitter forsatt i huden, men velværet sprer seg i hele kroppen. Pling! En kald øl, og den kommer. Tida flyr. Det er tid for dusj og middag. Mer fisk, catch of the day. Vi går i ett med havet. Det blir en trivelig middag. Varmen og trettheten etter dagens opplevelser brer seg. Det blir en god, tung natt i havgapet.

Ny dag. Frokost og smil. Så skal vi hjem. Båt og bil, og Fjordline venter på oss. Der har vi bestilt buffet, og er fortsatt på ferie. Varm mat, god drikke og på hjemvei. Ett døgn. En hel ferie på og i sjøen. En ferie trenger ikke vare så lenge. Ett døgn er nok til å forandre på hverdagene og fylle en med takknemlighet. På og i sjøen. Jeg elsker det!

Brukerbidrag - Navn: Jon Håkon Aulie, Kundenummer: 795615, Tittel: På og i sjøen