Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

Morfars fineste tur | Finalist-bilde
RUNE TELLE-bilde

RUNE TELLE

Antall stemmer:

Morfars fineste tur | Finalist

Jenny, Johanna, mormor og morfar på tur fra Bergen til Hirtshals (Ålborg)

Når et par forventningsfulle barneøyne lyser mot deg, yter du kanskje litt ekstra for å innfri forventningene. Når lyset kommer fra to par nærmest identiske øyne-noe eneggede tvillinger av og til synes å ha, gjør du det du kan.

De hadde spurt mye om den store røde og hvite båten som vi rett som det var så fra Fløyen på Byfjorden , og som de kunne se når de besøkte oss,  fra vinduet  kl 12 10,og som dro igjen 1 1/2 time senere.

Nå lyste øynene der vi satt og ventet på å få kjøre om bord. Endelig skulle de få dra på tur med  den til Ålborg, til snopebutikker og Zoo . I høstferien. Mormor hadde lovet dem en flott lugar. Hun burde vite hva hun snakket om, for hun og morfar kom nettopp fra et cruise fra Bergen til Amerika.

Tvillingene har gjenfortalt turen omtrent slik:

Brukerbidrag - Navn: RUNE TELLE, Kundenummer: 777530, Tittel: Morfars fineste tur

Svitte kalte de det

Da morfar så lugaren ble han veldig glad. Svitte kalte de det, men det skrives visst suite. En suite med et utfelt vindu hvor han kunne sitte og filosofere. Han sa han elsket havet på godt og vondt.

En fantastisk stor  suite . Fineste suite mormor hadde sett. Med kjøleskap. Med brus ,vin og øl og sjokolade. Og en dame sa at vi kunne bare forsyne oss med alt-det ble påfyll siden.-Morfar syns også det var den fineste suiten han hadde sett, men han satt allerede ved vinduet og så kysten gli forbi. Han ble aldri lei det, sa mormor selv om han hadde  reist minst hundre ganger langs den kysten. I stor og liten båt.

Båten var stor og det tok sin tid  å bli litt kjent slik at man var sikker på hvor suiten lå. Dessuten var det en butikk hvor man kunne kjøpe gotterier. De hadde også hotdog og chips og hvitost , og det var greitt  å gå opp i suiten med snopet og ta en brus. Morfar satt fremdeles ved vinduet og han drakk øl. «her ligger Sotra», sa han .»Her har vi fisket mye»

Vi gikk ned igjen og  morfar ble med og tok oss med til et sted der holdt de på med en konkurranse. «Dere må sette et kryss hvis dere har det tallet de viser der borte på brettet», og så vinner dere kanskje. Vi skjønte lite til å begynne med, og spillet var litt urettferdig for det var ikke premier selv om vi bare manglet 2 tall-

Morfar satte seg i vinduet igjen da vi kom opp , og mormor og vi gikk for å spise og se på det som skjedde. Da det begynte å mørkne gikk vi opp igjen, og da sa morfar at nå så han ikke land lenger, så nå var det slutt på mimringen om solfylte dager, om den gangen han måtte kjøre en båt tilbake  til Bergen  fra Mosterhamn fordi skipperen var blitt syk, og den gang han måtte seile en havseiler fra Karmøy til Stavanger med nesten havblikk og ingen motor, fordi hans svoger var blitt syk. Vi skjønte lite av det, og slett ikke hva han mente med at alle båtene fløytet på han inne i Stavanger havn..

Et sted som het Bilka

Neste dag skulle vi kjøre til et sted som het Bilka, og hvor de skulle ha alt mulig. Morfar kjørte bare feil en gang.Vi spiste frokost med masse hvitost, Litt bortenfor kjøpte vi englevinger og masse snop, før morfar kjørte til Zoo. De hadde stengt underholdningen for vinteren, men alle dyrene var der ,og fikk mat. Vi syns tigrene var finest., og hyenene skumlest. Mormor sa det var Nordens største dyrepark, og det tror vi så gjerne for det tok tid før vi kom tilbake til bilen og gotteriet. Det var ikke snackbarer i dyrehagen, tror vi. Sa i alle fall morfar.

På veien tilbake til båten ble morfar stoppet av en skattemann som skulle sjekke om det var betalt skiltavgift på bilen. Vi er fra Norge, sa morfar, men de sjekket det visst likevel. Mormor lo mer enn morfar av dette.

Det var så koselig å komme tilbake til rommet på båten. Vi hentet brus i kjøleskapet  og koste oss under dynene. Morfar satte seg i vinduet og drakk øl. Han mimret igjen ,sa han. Han sa at det var litt trist at vi sov når vi passerte Eigerøy fyr der han hadde vokst opp, men vi hadde jo vært der engang og fisket krabbe. Han fortalte at da han var like gammel som oss , fikk han og to venner en hel båt full av makrell slik at de måtte slepes til fiskehandlereren. Morfar sier mye rart.

Den flotteste turen morfar hadde hatt

Det var utrolig mange andre fine lugarer i den etasjen vi bodde, syns vi. Og veldig gøy at det gynget av og til. Men man kan bli litt kvalm av sjokolade på sjøen. Det var en masse spill om bord, og lekeplasser, og plutselig så var det tid for å pusse tennene og legge seg. Vi har ikke hatt hull i tennene enda. Mormor og morfar satt og så på TV , og neste morgen hadde morfar også drukket den andre øllen i kjøleskapet..

Det var litt trist å forlate svitten neste formiddag, men vi hadde så mye gotteri og annet , at vi gledet oss litt til å komme hjem igjen til søskene våre i Førde . Vi hadde ganske mye å fortelle om hvor flott det hadde vært, og at de to andre kunne glede seg fordi mormor hadde sagt at også de skulle få en slik tur. Morfar sa at dette var den flotteste turen han hadde hatt .

Brukerbidrag - Navn: RUNE TELLE, Kundenummer: 777530, Tittel: Morfars fineste tur