Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

Dette må du huske på hvis du skal gå Preikestolen-bilde

Antall stemmer:

Dette må du huske på hvis du skal gå Preikestolen

Selv om sola ikke skinner fra skyfri himmel, er det stor sannsynlighet for at du møter på den hvis du skal gå Preikestolen.

Toppturer har fått en ny mening i nordmenns liv. Nå skal alle bestige topper. Vi bruker feriene våre til å gjøre det, i løpet av en langhelg har vi gått både Preikestolen og Kjerag. Besseggen neste.

Folksomt på Preikestolen.
Preikestolen er en populær topp å bestige. Turen tar ikke lang tid, vi brukte halvannen time én vei, og den er tilrettelagt for de aller fleste.

 

Men, det er ikke bare å stikke på tur. Det er faktisk greit å være forberedt og vite hva man bør og ikke bør gjøre. Siden vi gikk opp Preikestolen nå i august har vi gode råd til deg.

Les – lær og forbered deg!

Preikestolen – 10 gode tips:

 1. Ikke følg GPS slavisk når du kjører bil. Den sendte oss feil vei, over Lysefjordbrua. GPS jobber nemlig alltid for at du skal komme nærmest destinasjonen, og ikke dit du må kjøre for å gå opp. Ha med et kart – som du kan ta og føle på!

 2. Hvis det er tåke når du kommer fram til parkeringsplassen – ikke snu. Halvveis opp gikk vi gjennom tåka og hadde strålende sol på siste etappe opp til toppen. Det er magisk å se rett ned i noe som kan minne om snø når du står på toppen.

  Utsikten på Preikestolen når det er tåke.
  Det er ganske spektakulær utsikt fra Preikestolen, selv om det er tåke og null sikt.

   

 3. Husk at det koster å parkere. Vi betalte 150 kroner på den øvre parkeringsplassen.

 4. Ta med deg en pose til søppel. Det lå faktisk litt plastikk og matrester på toppen. Det er ikke hyggelig og ikke særlig naturvennlig. Ta med deg søpla di hjem igjen. Det er søppelkasser på parkeringsplassen.

 5. Beregn god tid. Dette er en grei tur, men det er mange som går den samtidig. Det oppstår kødannelser flere steder på veien. Smør deg inn med tålmodighet – og solkrem når sola dukker opp!

  Bader halvveis på veien opp til Preikestolen.
  Halvveis på veien opp til Preikestolen, eller ned om du vil, var det flere som hoppet i tjernet for å ta en dukkert.
 6. Ha på deg godt skotøy! Her er det lave tursko eller fjellstøvler som gjelder. Ha med gnagsårplaster i sekken for sikkerhets skyld.

 7. Kle deg godt – helst lag på lag. Du kan heller kle av deg underveis. Velg for eksempel sports-BH framfor vanlig BH. Turklær er best, og helst klær som puster litt for deg. Ta med vindtett jakke – du vet aldri hvordan forholdene er på toppen.

 8. Ta med enkel mat som ei matpakke med grove brødskiver, banan, smoothie og proteinbar. Og husk at det er mange som skal spise og nyte utsikten samtidig. Du er IKKE alene der oppe.

  Selfiestenger på Preikestolen.
  Selfiestenger, mobiler og kameraer brukes flittig på toppen. Har du høydeskrekk er det ikke noe vits i å menge seg med de som er nære kanten.

   

 9. Husk vann! Går du tom underveis er det bare å fylle opp flaska i elvene på veien opp. Fantastisk!!

 10. Ta pauser underveis. Ikke la deg irritere over de som går for sakte og la deg heller ikke presses av andre på vei opp.

Har du lyst til å ta turen til Preikestolen, kan du bli med oss på cruise til Stavanger i september! Turen inkluderer dagstur til fjelltoppen. Dit opp blir du fraktet med buss. Til Stavanger kommer du med MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord, som seiler på grønn gass.