Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

Guide til julemarkeder i Aarhus-bilde

Julemarked i Aarhus. Foto: Byens Julemarked

Antall stemmer:

Guide til julemarkeder i Aarhus

Et besøk på Aarhus’ utsøkte julemarkeder er mye mer enn lune æbleskiver og et deilig glass gløgg.

Tekst: Visit Denmark

Det er også et sted, hvor du og hele familien kan oppleve varm julestemning og gå på jakt etter morsomme nisser eller ny pynt til juletreet. Nedenfor finner du en guide til forskjellige julemarkeder i og rundt Aarhus.

I den Gamle By

Det blir ikke skikkelig jul uten en tur i Den gamle By. Her kommer du i julestemning og lærer mer om hvordan julen var tidligere, og hvordan den har utviklet seg.

SONY DSC

Kunst- & Julemarked

Når du er i Aarhus i julemåneden skal du absolutt legge veien forbi det gamle Ridehuset i hjertet av Aarhus. Det vakkert julepyntede rommet er fylt av en summende og hyggelig juleatmosfære, duftende av julens deilige julebakst. Fra 27. november til 20. desember vil det være mere enn 85 boder med unike og håndlagde varer.

Omkring Domkirken

Ved Domkirken finner du flere selgere av unike håndlagde juleprodukter. Du kan finne juledekorasjoner, julepynt og ellers komme i julestemning når området summer av jul. Du kan også prøve noen av julekonsertene som foregår i kirken.

På strøket

I juleperioden kan du finne juleboder på strøket. Duften av brente mandler brer seg i hele midtbyen mens du går på juleshopping. Når det blir mørkt kan du også betrakte stjernehimmelen som strekker seg langs gågaten.

Ingerslevs Boulevard

På Ingerslevs Boulevard blir det tradisjonelle markedet om onsdagen og lørdagen omdannet til et julemarked. Her kan du finne spennende matvarer og tradisjonell julepynt. Selv om det er vinter finner du sydlandsk stemning på dette markedet.

Jul i Fotoborgen 1974, Den Gamle By
Jul i Fotoborgen 1974, Den Gamle By. Foto: VisitAarhus

Arkitektskolen Aarhus’ julemarked

Tradisjonen tro selger studentene fra 5. til 6. desember sine kreative kreasjoner ved julemarkedet på den bynære arkitektskolen. Her har du mulighet til å kjøpe en annerledes og unik julegave. I de ca. 70 bodene blir det bl.a. solgt smykker, barnetøy, trefigurer og malerier. Du kan også kjøpe julepynt og litt lekkert til ganen. Blir du sulten underveis, finner du spennende nyfortolkninger av klassiske julegodter i kantinen.

Godsbanens julemarked 2015

12. og 13. desember byr Godsbanen på julemarked for andre året på rad. Her har du mulighet til å komme i julestemning med varme æbleskiver, gløgg, og masse julegaveideer til hele familien.

FINDERSKEEPERS Designmarked

Den 21.-22. november avholder FINDERSKEEPERS enda en gang Designmarked i Aarhus, og inviterer til julestemning og nytenkende design. Godsbanen vil danne en hyggelige ramme og noen av Danmarks dyktigste designere, kunstnere og entreprenører vil ønske gjestene velkommen med det nyeste nye innen dansk design.

Bazar Vest

Hvis du vil oppleve autentisk og eksotiske markeder er Bazar Vest et opplagt valg. Bazaren er et multikulturelt senter hvor du kan finne mange ting du ikke nødvendigvis har opplevd før. Om du har lyst til å smake autentisk mat, oppleve annerledes supermarkeder eller finne varer du ikke ante eksisterte, er Bazar Vest et opplagt valg for hele familien. I Bazaren kan du saktens kjøpe inn til den store julefesten.