Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

Eventyrlige Småland-bilde

Antall stemmer:

Eventyrlige Småland

Eventyr, fiske, gourmetmat, glass og golf. Småland byr på mange gleder for både store og små.

Takket være Emil i Lønneberget har veldig mange av oss nordmenn fått et forhold til Småland. Og den velmenende, men akk så rampete karakteren møter du i Astrid Lindgrens verden i Vimmerby.

Hils på barndomsheltene

Pippi Langstrømpe i Astrid Lindgrens Verden
Pippi Langstrømpe i Astrid Lindgrens Verden. Foto: Visit Sweden.

 

Et besøk i Astrid Lindgrens verden er et minne for livet. Her kan du vandre innom Villa Villekulla, Mattisborgen, Kirsebærdalen og kanskje en tur opp på Karlssons tak? Her går du rett inn i bøkene til Astrid Lindgren,  bokstavelig talt. Her er det fullt av teater, sang og lek. Og rett ved inngangen liggeren en egen hytteby hvor du kan finne ro for natten.

Golfbane i særklasse

Sand Golf Club.
Sand Golf Club. Foto: Sand Golf Club.

 

Men Småland er mer enn Emil. Er du glad i golf, er et besøk på 18 hulls-banen Sand Golf Club et must. Banen ble ranket som nummer to i Norden av The Rolex World´s Top 1000 Golf Courses i 2012, og ligger i ikke langt fra Jönköping. Golfbaner ligger idyllisk til og i tilknytning til anlegget finner du også hotell, restaurant og SPA.

Herregårdshelg

Sør for Jönköping ønsker familien Edberg deg velkommen til sin vakre herregård. Stedet har aner helt tilbake til 1300-tallet, og er en av Smålands koseligste anlegg. Her kan du spille golf, kose deg i spa-avdelingen og nyte deilig mat.. Herregården er perfekt både for avslapning og for konferanser.

Nydelige glass

I de Smålandske skoger holder anerkjente Kosta Boda Orrefors til. I området har det blitt produsert glass siden 1742, og på det meste lå det 45 ulike glassbruk i området. I området finnes både glassutsalg, loppemarkeder og små designbutikker å besøke.

Come on Cowboy!

High Chaparral
High Chaparral. Foto: Visit Sweden.

 

Cowboy- og indianerparken High Chaparral, er et must å besøke. Temaparken ble åpnet i 1966 av Bengt Erlandsson, og drives i dag av hans barnebarn, brødrene Emil og Philip Erlandsson. Her blir du tatt med tilbake til 1870-tallets Amerika, og parken byr på kruttsterke opplevelser for både store og små.

Gourmetmat og tradisjoner

Småland er en anerkjent gastronomisk region i Sverige. Og i hele Småland er det mange små produsenter som opprettholder den kulinariske kulturarven. I fjor åpnet Skandinavias første gastrohotell, PM & Vänner Hotel, i Växjö, som en forlengelse av den allerede veletablerte gastronomiske restauranten med samme navn. Den prisbelønte Restauranten tilbyr utsøkte mat og vin, og nå har også bakeriet deres, Bröd & Sovel, blitt kåret til Sveriges beste. Sjön i Jönköping er også et utsøkt alternativ. Dette er stjernekokken Tommy Myllymäkis restaurant rett ved den langstrakte Vätterstranden.

Kalmarunionen og sportsfiske

Sør i Småland ligger Kalmar, en by full av kontraster. Universitetsbyen er som en levende historiebok, blant annet ble Kalmarunionen mellom Norge, Sverige og Danmark ble grunnlagt her i 1397. Dette er en levende og spennende by med historisk sus.  Er du glad i å fiske og på jakt etter ekte skjærgårdsidyll, legger du turen innom Västervik  Byen er anerkjent av sportsfiskere i hele verden, og hver vår og høst arrangeres sportsfiske-konkurransen Pike Open.