Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

Duket for teetime-bilde

Antall stemmer:

Duket for teetime

– Flott natur og variert terreng gjør området til en førsteklasses golfdestinasjon.

Tekst: Ina-Cristine Helljesen

Slik forklarer den aktive fritidsgolferen, Anne Marit Holsen hvorfor hun er blitt så glad i Nordjyllands golfmuligheter. Mens noen baner ligger tett på kystlinjen og det åpne havet, er andre omgitt av tettere skog og okkupert terreng.

– De danske golfbanene glir så flott inn i omgivelsene de ligger i. De ser ut som de alltid har ligget der fordi de er bygget rundt naturen og ikke oppå den, sier Holsen.

oernehoej-golfer-baneudsigt

Høye forventninger

Hun reiste på golfferie til Nordjylland for første gang i fjor vår. Sammen med 40 andre golfentusiaster fra Bjørnefjorden Golfklubb utenfor Bergen la hun ut på tur til naboen i sør. Hun var spent på hva de nordjyske banene ville by på. Tidligere har hun spilt mye i Skottland, landet som er kjent for å være golfens vugge. Hun visste dermed at det skulle litt til for imponere henne ytterligere. I løpet av fire dager spilte hun på fire ulike baner, og ved turens ende var hun bergtatt.

– De har et stort utvalg baner med ulik vanskelighetsgrad som gjør området like aktuelt for lavhandicapere som for nybegynnere, beskriver Holsen som selv har spilt golf i 11 år.

 

Som perler på en snor

Nordjylland kan skilte med å huse til sammen 30 golfbaner av varierende størrelse. Banene ligger som perler på en snor fra nord til sør, og fra øst til vest.

– Banene ligger så tett på hverandre at du lett kan besøke flere baner på kort tid.

Alle banene har 18 hull, men noen av banene er delt inn i sløyfer som gjør det mulig og bare spille ni hull hvis du heller vil det. Himmerland er den mest kjente golfbanen i området, og er vert for Made i Denmark, Danmarks Europaturnering som skal være med å sette Danmark på det internasjonale golfkartet.

Helårsturisme, golf

Deilig dansk opplevelse

Selv spilte Holsen på banene i Sæby, Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn, og skryter av alle fire. Mens Sæby golfbane er bygget rundt et spektakulært herregårdsslott i naturskjønne omgivelser, byr Hjørring på 4 sløyfer à 9 hull og dermed et stort utvalg av banekombinasjoner.

– Denne store variasjonen er kjempegøy. Alle banene har sitt særpreg, og uansett hvilken nordjysk bane du velger å spille på tror jeg du vil få en deilig dansk golfopplevelse, sier Holsen.

I slutten av april står en ny golftur til Nordjylland på plakaten. Reisefølget og turlengden er lik. Baneutvalget noe annet.

– Vi må jo få et større jafs av golfmulighetene i området. Fjoråret var en kjempesuksess, og jeg gleder meg som en liten unge til årets reprise, forteller Anne Marit Holsen.

 Fjord Line har avtale med:

Sindal Golfklubb

Banen følger landskapets linjer med bakker, daler, innsjøer og skrånende fairways. Alle de 18 hullene har kvaliteter som gir spillerne noe å bryne seg på uansett handicap.

http://www.sindalgolfklub.dk/

Hjørring Golfklubb

Denne banen befinner seg i et kupert terreng med variert natur. Fire sløyfer àni hull, gir gode muligheter for golfspillere på alle nivåer. Sløyfene kan kombineres etter eget valg, og det er alltid plass til gjestespillere.

http://hjoerringgolf.dk/

Hirtshals Golfklubb

Hirtshals Golfklubb ligger bare fem kilometer fra fergekaien i Hirtshals. Den er lett å komme seg til, og befinner seg i et flott skogsterreng som byr på utfordringer for amatører og drevne spillere. http://www.hirtshals-golfklub.dk/

Løkken Golfklubb

Løkken Golfklubbs 18-hullsbane ligger i et i flatt naturskjønt område med vann, beplantninger og skog, og inviterer til prøvelser for golfspillere på alle nivåer.

http://www.loekken-golfklub.dk/