Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

Bli med på slottsferie i Skåne!-bilde

Antall stemmer:

Bli med på slottsferie i Skåne!

I Skåne finner du over 300 slott og herregårder. Mange av dem med storslåtte overnattingsmuligheter. Her presenterer vi en liten samling av noen av de vi mener du bør besøke.

Tekst: Visit Sweden

Svenskene og danskene har en mye sterkere tradisjon med adel enn vi har i Norge. Fra gammelt av var Skåne en høyborg for dansk adel, derfor er det så mange slott og herregårder i denne delen av Sverige. Du har derfor mye å velge blant hvis du vil føle deg adelig for en natt eller to.

Det perfekte slott

Et godt valg er Häckeberga Slott som ligger vakkert til på en øy i Häckabergasjøen. Her serverer de utsøkt mat, tilbyr flotte værelser og blir tatt hånd om på beste måte av personalet. På Kronovall har de egne slottsmenyer av ypperste klasse.

Mat på Häckeberga slott.
Mat på Häckeberga slott. Foto: Gunnar Magnusson.

 

Stedet har også en ypperlig vinkjelleren som du som gjest er velkommen til å besøke. Og kjelleren rommer titusenvis av flasker. Bäckaskogs Slott er også et spennende alternativ. Stedet har en lang historie som strekker seg helt tilbake til 1200-tallet. Rett utenfor Lund ligger Ellinge Slott som er et perfekt sted om du ønsker å gifte deg i herskapelige omgivelser

Fortryllende hager

Slottsparkene i Skåne er fantastiske severdigheter som inspirerer og fortryller. Sør for Höör ligger Bosjökloster med aner helt tilbake til 1100-tallet. Rosehagen her er virkelig fantastisk. Reiser du med barn, er det både dyr å hilse på og en lekeplass å boltre seg på.

Bosjökloster, Skåne.
Bosjökloster, Skåne. Foto: Sydpol.com

 

Sør for Hässleholm ligger Hovdala Slott. Her kan du rusle rundt i den eldgamle eplehagen og prøve deg i den gamle hagelabyrinten. Stedet tilbyr også guidet omvisning og byr på utrolig god mat.

Publikumsmagneter

Tusenvis av mennesker finner hver år veien til Sofiero Slott for å oppleve alt fra utendørskonserter, hageutstillinger til håndverksdager i sommersesongen. Stedet har 10 000 velpleide rhododendreobusker og rundt 300 ulike sorter perfekte hekker. Ikke rart hageinteresserte reiser hit i hopetall.

Rhododendron med Sofiero slott i bakgrunden.
Rhododendron med Sofiero slott i bakgrunden. Foto: Visit Sweden.

 

Er du mer interessert i kunst, bør du legge turen til Wanäs Slott fra 1400-tallet, nord for Kristianstad. Her har de en stor og spennende utstilling av arbeider fra både Skånske og internasjonale samtidskunstnere.