Registrér degSteg 1 av 4

Bli medlem av Fjord Club

Vår måte å sette pris på deg som reiser med Fjord Line. Fyll ut skjema for å bli medlem.

* Gyldig mobil-telefonnummer er påkrevd.
Eksempel: +47 900 00 000 eller +46 70 00 00 00 00

Skagens Museum-bilde

Antall stemmer:

Skagens Museum

Skagens Museum rommer malerier, tegniner og skulpturer utført av de mange kunstnerne som besøkte Skagen i perioden 18780–1930.

Tekst: Visit Denmark

I 1883 fikk P. S. Krøyer idéen om å innrette spisesalen på Brøndums Hotel med portretter og malerier. Brøndums spisesal ble overført til museet i 1946.

I museumshagen ligger Havehuset, Anna og Michael Anchers første bolig, og korntørkemagasinet hvor P. S. Krøyer innredet sitt første atelier i Skagen. I det tidligere atelieret er det i dag en kafé hvor man kan kjøpe hjemmebakte kaker.

Skagens Museum for barn

Skagens Museum er også for barn. På museets 1. sal er det barnerom hvor det er ulike aktiviteter året rundt. Her finner man også iLand, som er en digital spilleplate hvor maleriene er i sentrum. Her kan man ekspreimentere, manipulere og leke seg fram til nye utgaver av utvalgte verk av skagensmalerne.

I skolens sommerferie arrangeres det malerskole for barn med forskjellige temaer. I vinter- og høstferien er det både malerskole og bildejakt daglig.

Museets historie

Museet ble stiftet i 1908 av apoteker V. Chr. Klæbel, hotelleier Degn Brøndum og kunstnerne Laurits Tuxen, Michael Ancher og P. S. Krøyer. Museumsbygningen ble oppført i 1928 etter tegninger av arkitekt Ulrik Plesner og utvidet i 1982 og 1989 ved Kgl. bygningsinspektør Jacob Blegvad.

Særutstiling 2015

I mai 2015 åpner Skagens Museum det nye påbygget etter at det har vært stengt i nesten åtte måneder. Nettopp derfor har man valgt at det blir kun én utstilling som fokuserer på museets egen, meget etterspurte samling.

Det nye, moderne og mer fleksible lokalet til særutstillinger gir samtidig museet mulighet til å leke med mer morderne utstillingsformer. I den anledning vil museet, som noe nytt, forsøke å sette skagensmalerne verk opp mot en rekke verks skapt av noen av Skandinvias mest spennende samtidskunstnere. Det dreier seg bl.a. om John Kørner, Anette Harboe Flensburg, Jesper Christiansen, Elin Engelsen, Ulrik Møller, Peter Martensen, Eske Kath, Knud Odde og Christina Malbek.